Saturday, June 1, 2013

Singapore Report #3

Hello! Are you having a good weekend? 
Singapore Report No.3 - Singapore's great foods edition:-) 

こんばんわー☆みなさんいい週末をお過ごしですか?
シンガポール レポート#3 ー シンガポールのご飯シリーズです☆


Chicken Rice with Veggies Singapore Style for lunch  

チキンライスと野菜 シンガポールスタイル


Traditional Singapore foods? 
Lau Pa Sat is the way to go! 

シンガポール料理?
だったらラパサですょー!


(old market) 
18 Raffles Quay
Lau Pa Sat Festival Market Singapore 048582



Of course, you start with satays, right? 

やっぱり、サテイからですよね〜☆


Grilled prawns with spicy sauce 

エビのグリル焼き


Fried rice! 
To be honest.... I'm not used to spicy spicy foods... so this is the best dish for the night lol

チャーハン!
実際。。。辛いものがそこまで得意でない私はこれが一番おいしかった(笑)


Grilled squid with super spicy sauce - I could hardly eat this one.... 

イカの鉄板焼めちゃくちゃ辛いソース絡め。まったく食べれませんでした(汗)


Ray Fish (it's called Ikan Pari Panggang) - another super spicy dish.... 

焼きエイヒレとめちゃくちゃ辛いソース (汗)はっきり言って、日本のおつまみのエイヒレの食べ方のが全然好き!


Chicken and Veggies Teriyaki Sauce - was delicious, chicken was very tender and sauce wasn't spicy LOL

鶏肉と野菜の照り焼き。美味しかった〜!辛くなかったし(笑)


Roti with Indian curry sauce - I love Roti! Great vegetarian dish, sauce was hot but with roti & vegetarian stuffing, it was perfect!  

ロティとインドカレーソース。 好物のロティです!ソースはやっぱり辛いけど、ロティと一緒に食べるとちょうどいい!美味しいベジタリアンな一品☆


 By 8pm, the place was packed with locals and tourists.

8時頃になると、地元の人と旅行者で満席状態!


BBQ in front of you! 

焼き鳥屋さん状態〜♪


If you are in Singapore, you must have chili crabs! 
Next day we went to one of the most famous seafood restaurants, Jambo Seafood.  

シンガポールと言ったら、やっぱりチリクラブですよね〜☆って、ことで、次の日やって来たのはシンガポールでたぶん一番有名な魚介類のお店、ジャンポシーフード


Bamboo Clams with Minced Garlic - YUMMMM! The light soy sauce was awesome! 
This was the dish of the night :-) 

日本語でマテガイとニンニクの一品。これ、めちゃくちゃ美味しい!!!!日本人の口に絶対合う軽い醤油のソースとマテガイに結構しっかりニンニクが効いてて、絶品☆


Chili Crab - hard to eat....
 It's tasty but the sauce was all over my hands... 

出たっ!チリクラブ!美味しいんだけど。。。
食べにくいし、肉が少ない。。。


Black Paper Crab - spicy!! 
Again... tasty but too hard to eat...
 Because of these dishes, my hands got dirty and gave up taking any more pictures... :-(

ブラックペッパークラブ。辛い!
これも、美味しいんだけど、食べにくい。。。
手がどんどんベトベトになっちゃって、もー写真もあきらめた(涙)


Took me more than 40mins to eat only these crabs. 

こんだけ食べるのに40分以上かかったって言う。。。


And last night in Singapore, went to a Spanish restaurant BINOMIO. 
(I guess we all had enough Singaporean food by then lol) 

からの、最終日の夜はスペイン料理(笑)
(シンガポール料理はもーいいや状態)


Craig Place #01-02, 20 Craig Road
Singapore 089692

We had 8 tapas tasting menu ($69) - good value! 

8種類のタパスをなんとたったのS$69でいただきました♪


Mashroom Croquettes - very cute! Nice way to start the tasting menu. 

マッシュルームコロッケ。小さくて可愛い♡こーゆーのが最初にくると次が楽しみになっちゃう♪


Pan fried cuttlefish - very clean and simple dish 

イカのソテー。新鮮なイカのシンプルな一品。


Mediterranean baby octopus with potatoes - these potatoes were well seasoned and tasty! 

タコとボテト。このポテトしっかり味がついてて美味しい!



Char-grill pork belly with razor clams and cauliflower puree - soooooooo YUMMY! 
This pork belly was really good!!!!! 
I think razor clams are my new favorite seafood. 2 days in row, I had the best dish of the night with razor clams:-) 

炭焼きポークベリーとマテガイ、カリフラワーピュレー添え。めちゃくちゃ美味しいぃぃ!!!
ポークベリー柔らかくって最高!
マテガイ。。新しい好物魚介類決定(笑)2夜続けて、一番美味しいと思った1品にマテガイ使われてるじゃんん♪


Classic chicken and seafood paella - of course they cook paella with the traditional paella pan. Another gorgeous dish. 

チキンと魚介類のパエリア。もちろん、あの定番のでっかいパエリア専用のフライパンで作ってくれますよ♪これまた、絶品でした!


Veal shank with potato puree - SO SOFT!!!!! Delicious!!!!
But I am getting full...... 

子牛とポテトピューレ。めっちゃ柔らかいぃぃ!美味しいぃぃぃ!
が、、、お腹がもーはち切れそう デス。


Strawberry tart with white chocolate ice cream and champagne foam. 
Desserts are always another story. 
Looked pretty and tasted wonderful! 
I could fnish it all even I was really full :p 

イチゴのタルトとホワイトチョコレートアイスクリームとシャンパンのフォーム添え。
どんだけお腹がイッパイでもデザートは別腹。かわいいし、美味しいし、素敵な夜の締めくくりには最高の一品☆

See you soon x


↓ランキング参加してます☆
いつもありがとうございます+゚。*(*´∀`*)*。゚+ 今日もポチッお願いします! 
Click and support my blog xx


にほんブログ村 海外生活ブログ シドニー情報へ

No comments:

Post a Comment