Monday, May 21, 2012

JAPANESE COOKING CLASS

I am a Japanese so I can cook Japanese? 

Umm.... maybe....NOT. 

So I decided to take a Japanese Cooking Class in Bondi Beach. 
My cooking teacher, Kimie san, is one of my friend who used to work in a Kaiseki Restaurant in Tokyo. 

She teaches small classes at her apartment in Bondi Beach.
Please have a look her blog page too.

Here is the list of things I made....
1:Tatsuta-age, deep fried chicken Japanese autumn version
2: Grape, cucumber and prawn with Nashi pear vinegar sauce
3: Cooked rice with shiitake mushrooms


Did you know it's so easy to make deep fried chicken?
So delicate ... nice and soft:-) WINNER!


Very unusual combination, believe or not... it works really well! 
I loved the Nashi Pear Vinegar Sause. SO FRESH!!!! 


AHHHHH.... This is my first time I cooked rice with not only rice:P
Maybe I add some chicken and more veges next time and try my mum's receipt...
I LOVE THEM! 

YAP.....I WILL LEARN HOW TO COOK THIS YEAR! YES, I WILL DO IT!!!!!


今月からついに始めました、お料理教室☆☆海外で日本料理です、あえて。
いや、日本人なのに日本料理作れないと。。。ね、ってことで、お友達のきみえサンがやってるボンダイビーチの小さなお料理教室に行ってきました。

先生のブログはこちらから。。

今回作ったものは、鶏の竜田揚げ、葡萄とキュウリとエビの梨ソース和えと椎茸の炊き込みご飯でした。先生実は、日本では懐石料理屋の料理人でした!!!
ので、お味がすべて繊細で優しく。。。。うますぎた!!!

レシピもらったから、また作ってみないと。。。
今年はお料理がんばってみようかな。。。


と、思って、家に帰って、餃子作ってみました。(ナゼ?!)

一人暮らしの料理って難しいんですけど。。。
この餃子達、すべて冷蔵庫で眠っておりますょ。確実に作り過ぎた。。。。

No comments:

Post a Comment